Voorjaarsstudiedag 2015: Stichting ’t Oude Kinderboek

Het bestuur van de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur nodigt alle Vrienden en andere belangstellenden van harte uit voor de voorjaarsstudiedag op zaterdag 18 april.

We zijn te gast bij Stichting ’t Oude Kinderboek (StOK) in het gebouw van de openbare bibliotheek Deventer. De studiedag vindt plaats in de Annie MG Schmidtzaal, deze bevindt zich achteraan de leeszaal op de begane grond.

Het bestuur hoopt van harte u te zien op deze studiedag! Vergeet u niet zich aan te melden?

Programma

10.30 - 11.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
11.00 - 11.40 uur: Medewerkers van StOK over hun collectie
11.45 - 12.30 uur: Gees Bartels over kinderboeken uit Overijssel
12.30 - 14.00 uur: Lunch op eigen kosten en op eigen gelegenheid in het bibliotheekcafé ‘Koek en Boek’ of in één van de vele omliggende eetcafé/restaurants. In de lunchpauze kunt u een rondleiding krijgen in het depot van StOK.
14.00 - 14.30 uur: Charlotte Prinsen over de collectie van het Speelgoedmuseum te Deventer
14.30 - 15.45 uur:

  • Saskia de Bodt en (oud)studenten over illustratoren en De verbeelders
  • Jozefien de Leest over Marietje Witteveen           
  • Maryvon Stroosnier over Babs van Wely
  • Jasper Bendermacher over Fritzi ten Harmsen van der Beek

15.45 - 16.30 uur: Afsluiting met thee en tevens mogelijkheid tot rondleiding in het depot van StOK.

Bereikbaarheid

StOK is gevestigd in het gebouw van de openbare bibliotheek Deventer (straat: Brink 70) in het historische centrum van Deventer. De bibliotheek bevindt zich op circa tien minuten lopen van het Centraal Station: u loopt de Keizerstraat uit. Met een OV-fiets bent u er in drie minuten. U kunt vanaf het station eventueel enkele minuten bus 171 richting Twello nemen, deze stopt bij halte Boreelkazerne en dan is het nog vijf minuten lopen naar Brink. Met de auto kunt u (tegen betaling) terecht in parkeergarage Wilhelminabrug op 5 minuten loopafstand van de bibliotheek. U kunt in de buurt niet vrij parkeren.
    

Meer lezen?

In SGKJ-Berichten nummer 89 (april 2017) vindt u het artikel 'De oude kinderboeken van Rijnbrink Overijssel' door Gees Bartels-Martens en Bertine Grevinga en de boekbespreking 'Heel Nederland lijkt uit Overijssel te komen' over Gees Bartels' boek over jeugdliteratuur van Overijssel door Jant van der Weg-Laverman.