Voorjaarsstudiedag 2014: Kluitman

Van harte nodigt het bestuur van de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur alle vrienden en andere belangstellenden uit voor de bijzondere voorjaarsstudiedag op vrijdag 9 mei in de aula van de Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem Alexanderhof 5 te Den Haag.

Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van Uitgeverij Kluitman organiseren de uitgeverij, de SGKJ en de Koninklijke Bibliotheek samen deze studiedag. Het ochtendprogramma wordt verzorgd door de SGKJ. De sprekers zijn auteurs, die meegewerkt hebben aan  het jubileumboek van Kluitman: Anja de Vries, Janneke van der Veer en Jant van der Weg.

Het middagprogramma is in handen van uitgeverij Kluitman en omvat onder meer lezingen van Marnix Croes, Berry Dongelmans, Dick Matena en Arjan Peters. Tevens zal het jubileumboek Het geheim van Kluitman. 150 jaar geschiedenis van een uitgeverij,1864-2014 worden gepresenteerd. 

Met het oog op het beperkte aantal plaatsen, is het belangrijk dat  belangstellenden zich tijdig aanmelden!

Het bestuur hoopt van harte u te ontmoeten in de Koninklijke Bibliotheek.

Programma

10.30 uur: Ontvangst in de foyer (bij de aula) met koffie en thee; registratie deelnemers
11.00 uur: Openingswoord en inleiding van Jant van der Weg, voorzitter
11.15 - 11.45 uur: Anja de Vries: ‘Was ik maar een jongen’, over meisjesboeken van Kluitman
11.45 - 12.15 uur: Janneke van der Veer over de huishoudschoolserie van Freddy Hagers
12.15 - 12.45 uur: Jant van der Weg over de internationale verspreiding van Afke’s Tiental
12.45 - 13.30 uur: Lunch op eigen gelegenheid; op de begane grond is restaurant La Place
13.30 - 14.00 uur: Ontvangst voor middagprogramma met koffie en thee (Foyer)
14.00 - 16.30 uur: Middagprogramma van uitgeverij Kluitman met onder meer lezingen van Marnix Croes, Berry Dongelmans, Dick Matena en Arjan Peters. Presentatie van het eerste exemplaar van het Kluitman-jubileumboek.
16.30 uur: Afsluiting met borrel en ‘informatiemarkt’. U kunt dan het  Kluitman-jubileumboek kopen (€ 35,- graag contant en gepast betalen)

Bereikbaarheid

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is zeer eenvoudig te bereiken per trein (5 minuten lopen vanaf Den Haag Centraal). Als u met de auto komt, dient u vanaf het Prins Clausplein de A12 richting Den Haag aan te houden en te blijven volgen (dit is de Utrechtse Baan). Neem afrit 2 (P-Centrum).  In de straten en parkeergarages in de buurt van de KB kunt u alleen tegen betaling parkeren.