Najaarsstudiedag 2008: Tijl Uilenspiegel en landverhuizers

De najaarsstudiedag 2008 is gehouden op 1 november in de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg met inleidingen door Ronald Rijkse over de bibliotheek, Guy Segers over Tijl Uilenspiegel en Hans Krabbendam over landverhuizers in de kinder- en jeugdliteratuur.

De Hieronymus van Alphen Prijs is uitgereikt aan Theo Gielen voor zijn vele werk, studie en publicaties op het gebied van de kinder- en jeugdliteratuur. Voorzitter Frits Booy had bij de dichter het inspirerende en toepasselijke gedicht Eene vertelling over Oom Theo gevonden [lees hier]

Expositie Beweegbare Prentenboeken

Het is 12 jaar geleden dat in Haarlem de expositie Pop-up. Het boek in beweging werd georganiseerd, een jaar later nog eens dunnetjes overgedaan in Amersfoort. Inmiddels is er in de wereld van het beweegbare prentenboek wel het één en ander veranderd. Heel wat onbekende oude uitgaven kwamen boven water, zoals Van der Hoops Nieuwe rijschool. Kees Moerbeek steekt de laatste jaren als paper engineer Ron van der Meer naar de kroon met zijn inventieve en prestigieuze uitgaven en het clubje verzamelaars ging onverdroten voort met het uitbreiden van de collecties.
 
Het wordt tijd om een nieuwe grote tentoonstelling van beweegbare prentenboeken te gaan voorbereiden. Als u hiervoor ideeën heeft of aan de organisatie wilt meewerken, meldt u dan aan via centsprenten@xs4all.nl.