Het Schooltje van Dik Trom viert 10-jarig bestaan

De grote afwezige bij het feestje van Het Schooltje van Dik Trom is natuurlijk C.J. Kieviet. Helemaal afwezig is hij niet. Vanaf de muren van het schooltje waar hij bijna 20 jaar de kost verdiende als hoofdonderwijzer, kijken zijn portretten naar de vrolijke bijeenkomst op 7 april ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het museum.

Vertegenwoordigers van Stadsherstel Amsterdam en van subsidiërende overheden en andere sponsors zijn uitgenodigd. De officials ontvangen allen een jubileumboek dat in woord en beeld een verantwoording geeft van de besteding van ontvangen subsidies. Denk bijvoorbeeld aan de vervanging van een werkschuur door een dependance, de tentoonstellingen, het informatiemateriaal over kinderboekenschrijvers, de ontvangst van schoolklassen, en andere activiteiten. Het is allemaal vrijwilligerswerk.

Tijdens de feestmiddag gaat een nieuwe website de lucht in en beluisteren de bezoekers in groepjes de audiotour. Per 1 januari 2022 valt Het Schooltje van Dik Trom onder de Stichting Etersheimerbraak. Meer informatie: www.etersheimerbraak.nl.

De SGKJ wenst Het Schooltje van Dik Trom nog veel mooie jaren.

Irene Annegarn