Blogs

Unilever’s Victory

Wat een vreemde titel zult u denken. Nu het hoofdkantoor van Unilever niet naar Rotterdam komt kan dat gezien worden als een overwinning voor Engeland. Ook Nederland profiteert: het afschaffen van de dividendbelasting gaat hoogstwaarschijnlijk niet door! Dat de titel van deze blog klopt zal ik in het vervolg duidelijk maken.

Doedelzakspelers, mei 1945

Toen ik de autobiografie van Marten Toonder aan het lezen was kwam ik een beschrijving tegen waarbij onmiddellijk een beeld in mijn hoofd opkwam. In het tweede deel, getiteld Het geluid van bloemen over de periode 1939 – 1945, staat beschreven hoe Marten Toonder en Phiny Dick de bevrijding beleefden.

Privaat Leesmuseum

Op 9 mei 2018 werd het boek Topstukken uit de collectie van het Privaat Leesmuseum gepresenteerd met daarin foto’s van beeldjes van lezende mensen en dieren, en teksten over leesplezier.

Antropomorfe letters

Het nieuwste nummer van De Boekenwereld (jrg. 33, nr. 4, 2017) heeft een bijzonder thema: BLOOT! Met rijk geïllustreerde artikelen over porno, onverbloemd bloot en de suggestie daarvan, gradaties van onthulling, Grieks/Romeins naakt, naaktlopers en ‘blote letters’.