In het zondagse pak naar The Ramblers

Het radio-spook / door Jac. Berghuis Jr. ; geïllustreerd [en omslag] door J. Lutz. - Alkmaar : Gebr. Kluitman, [1928].

We zouden ze zien en vooral horen, onze muzikale helden van de radio: The Ramblers, onder leiding van Theo Uden Masman. Weken tevoren spraken we er al druk over! Nog drie weken, dan is het zover. In de Harmonie nog wel, destijds de mooiste en grootste concertzaal in Groningen. En bovenal, we kregen toestemming om te gaan en vooral om laat thuis te komen.

Mijn moeder doneerde f. 1,50, één gulden entree, twee kwartjes voor verteringen. Keurig in het zondagse pak, een kaarsrechte scheiding in het haar, zo zaten vijf of zes slungels van een jaar of vijftien in de grote zaal, in spanning wachtend tot het gordijn open zou gaan. Daar zaten ze: Wim Popping, Tony Helvoirt, Marcel Thielemans, Kees Kranenburg, Jackie Bulterman en hun collega’s, in levende lijve.

Het was een schitterende avond, een moordavond zeiden wij. En toen ik daar hoorde, dat Jackie Bulterman jeugdboeken schreef onder het pseudoniem Jac. Berghuis Jr. kon ik niet wachten tot het maandag was. Direct naar boekhandel Cloetingh om “Het Radiospook” te kopen.

Rein Talens