Een kinderboek met een verhaal.      

overzicht

inzenders

boektitels

schrijvers

Illustratoren

 

 

Sprookjes van Moeder de Gans / door Charles Perrault ; verlucht met veertig prenten van Gustave Doré ; ingel. door Godfried Bomans ; [vert. uit het Frans en] met een naw. over de ill. door H.L. Prenen. - Den Haag : Kruseman, 1965.

 

108. Eindeloos gelezen en bekeken 

 

Eén van de eerste kinderboeken waar ik mee in aanraking kwam was de Sprookjes van Moeder de Gans, geïllustreerd door Gustave Doré.

 

Ik kom uit een groot gezin en één van de voordelen daarvan was dat er altijd veel boeken aanwezig waren. Ik herinner me dit boek als een groot gebonden boek met een blauwe kaft en prachtige illustraties. De sprookjes heb ik eindeloos gelezen en de mooie illustraties waren daarbij erg ondersteunend. Nog zie ik de afbeeldingen voor me als ik aan één van de bekende sprookjes als Assepoester,Velzen SprookjesDore2.jpg (354618 bytes) Doornroosje, De Gelaarsde Kat of Klein Duimpje denk en ook op de Efteling vind ik het Sprookjesbos met de uitbeeldingen van de meest bekende sprookjes nog steeds één van de leukste onderdelen.

 

Dit boek heeft mij dus de waarde en mogelijkheden van een boek laten zien en heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat ik later een keuze voor een leven tussen boeken heb gemaakt. 

 

Hans van Velzen,

directeur Openbare Bibliotheek Amsterdam