Een kinderboek met een verhaal.      

overzicht

inzenders

boektitels

schrijvers

Illustratoren

 

Bouman - woudloper1.jpg (40964 bytes)

De woudlooper : schetsen en tafereelen uit de wouden en prairiŽn van Amerika / door GabriŽl Ferry ; met een woord vooraf van J.J.A. Goeverneur ; met 8 platen naar teekeningen van J. Scheidel Jr. - 9e, geh. herz. dr. Ė Rotterdam : D. Bolle, [1926].

 

16. Hoe zou het afgelopen zijn? 

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen en herlezen! De Woudlooper is een jeugdherinnering van mij. Als vijftienjarige was ik op kostschool St. Louis in Amersfoort. Eens per week, op de vrije woensdagmiddag, in de recreatiezaal las de broeder een stuk voor uit dat boek.

Op pagina 158 staat de tekst: 'Hertog van Armada, de dolk geeft geen schaduw meer'. Bijna 60 jaar is deze kreet in mijn gedachten gebleven, hoe zou het verhaal toch afgelopen zijn?

Mijn vader haalde mij van kostschool en zo heb ik het vervolg nooit kunnen horen. Die woorden blťven me bezighouden. Dankzij de mensen van Stichting Kinderboek Cultuurbezit heb ik het boek uit kunnen lezen en kwam ik ook bij bladzijde 158. Het was voor mij een soort flashback en ik heb genoten van dit prachtige boek met zijn fraaie volzinnen, waardoor het verhaal buitengewoon realistisch overkomt. Het was of je er zelf bij was.  

Henk Bouman